tisdag 31 maj 2011

Grilltips inför helgen


Här kommer några grilltips inför helgen:


 1. Använd inte tändvätska. Höj inte dina chanser att misslyckas med grillningen. I värsta fall blir maten förstörd pga av att tändvätskan gett bismak.

2. Tänk på att det tar ca 30min från det att du tänder grillen till det att briketterna är klara. Titta på briketterna och om de har ett tunt lager med gråaktig aska så är de klara för att användas. 

3. Vänd inte maten hela tiden. Köttet sitter ofta fast i gallret till en början och riskerar gå sönder. Vänta tills   det lossnar av sig självt. Dessutom blir köttet torrare om du vänder fram och tillbaka. Du kan förhindra att maten fastnar i gallret genom att pensla lite olja på det innan du lägger på maten.

4. Ha alltid ett svalt hörn på grillen där du lägger allt som är klart. Lägger du upp bröd, grönsaker och kött på tallrikar hinner det bli kallt innan allt är färdiggrillat.  

5. Rengör grillgallret när det fortfarande är varmt, då är det perfekt att passa på att rengöras från eventuella matrester. Hinner grillgallret svalna är det svårare att få det rent. Använd en mässingsborste så skadar du inte grillgallret.

6. Gör inte som på bilden ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar